Αγοράζοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό μπόουλινγκ

buying-the-right-bowling-equipmentΗ επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού είναι ζωτικής σημασίας για όποιον θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το μπόουλινγκ και να βελτιώσει τις επιδόσεις του. Και όταν μιλάμε για εξοπλισμό αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο στην μπάλα και τα ειδικά παπούτσια του μπόουλινγκ.

Παίζοντας με την κατάλληλη μπάλα θα πετύχετε πολύ καλύτερα σκορ και θα σταθεροποιήσετε την απόδοσή σας σε ένα υψηλότερο επίπεδο παιχνιδιού. Η επιλογή της μπάλας είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και δεν είναι κακή ιδέα να συμβουλευτείτε πιο έμπειρους αθλητές ή τους ειδικούς στα καταστήματα, που πουλούν είδη μπόουλινγκ.

Αρχικά πρέπει να αποφασίσετε ποιο είναι το ιδανικό βάρος της μπάλας για εσάς. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι η μπάλα πρέπει να ζυγίζει περίπου το 10% του σωματικού σας βάρους, με ένα μέγιστο βάρος 16 λιβρών, αν και οι περισσότεροι παίκτες χρησιμοποιούν μπάλες 15 λιβρών.

Ένας άλλος τρόπος είναι να προσθέσετε μία ή δυο λίβρες στο βάρος της μπάλας που χρησιμοποιείτε συνήθως στην αίθουσα μπόουλινγκ όπου αθλείστε. Μια βαρύτερη μπάλα, με τις τρύπες απόλυτα προσαρμοσμένες στο χέρι σας, θα σας φανεί ότι έχει το ίδιο βάρος με μια άλλη μπάλα, που είναι μια με δυο λίβρες ελαφρύτερη.

Όσο σημαντική και αν είναι η επιλογή της σωστής μπάλας, δεν πρέπει να παραβλέψουμε την σημασία των κατάλληλων παπουτσιών μπόουλινγκ, που θα σας βοηθήσουν επίσης να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας.

Η κύρια λειτουργία των ειδικών παπουτσιών είναι να αποτρέπουν τους τραυματισμούς, επιτρέποντας στον παίκτη να γλιστρά ελεγχόμενα προς τις κορίνες στο τέλος της ρίψης του. Πριν καταλήξετε στο παπούτσι που θα αγοράσετε, είναι φρόνιμο να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά μοντέλα και στιλ, για να είστε σίγουρος ότι θα επιλέξετε αυτό που σας βολεύει απόλυτα.

Οι πιο έμπειροι μπόουλερ, που παίρνουν μέρος σε τουρνουά σε διαφορετικές αίθουσες μπόουλινγκ, θα προτιμήσουν παπούτσια στα οποία προσαρμόζονται διαφορετικά είδη σόλας, συνθετικής ή δερμάτινης, ώστε να πετύχουν τη βέλτιστη απόδοση σε κάθε είδους πάτωμα.

Όπως και για τις μπάλες του μπόουλινγκ, έτσι υπάρχουν φθηνότερα και ακριβότερα παπούτσια, με τις διαφορές να εντοπίζονται στην ποιότητα των υλικών και της κατασκευής.