Μερικά κόλπα για να καταφέρετε το strike

some-tricks-to-manage-the-strikeΕίστε λάτρεις του μπόουλινγκ και σας αρέσει να παίζετε με φίλους ή να λαμβάνετε μέρος σε πρωταθλήματα; Εξασκείστε συχνά αλλά κάτι μοιάζει να μη γίνεται σωστά, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπετε κάθε βράδυ την αίθουσα του μπόουλινγκ με εμφανή τα σημάδια απογοήτευσης στο πρόσωπό σας, γιατί πάλι δεν καταφέρατε να ρίξετε και τις δέκα κορίνες με ένα χτύπημα; Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε μικρά κόλπα, που θα απογειώσουν τις επιδόσεις σας, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε δραστικές αλλαγές.

Προκειμένου να πετύχετε τον σκοπό σας, άλλες φορές μετακινείστε λίγο πιο δεξιά και άλλες λίγο πιο αριστερά. Αυτό, άλλωστε, προτείνουν παίκτες με εμπειρία. Όμως εσείς βλέπετε ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει και προβληματίζεστε. Έχετε σκεφτεί, αντί να μετακινείστε δεξιά κι αριστερά, να αλλάξετε το ύψος ρίψης της μπάλας ή να την αφήσετε νωρίτερα, καθώς προσεγγίζετε τον διάδρομο; Καθώς κινείστε προς τον διάδρομο ελαττώστε την ταχύτητά σας, κάνετε μικρότερα βήματα και αφήστε την μπάλα να φύγει με μικρότερη ταχύτητα. Ένα πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι η μπάλα φεύγει δυσκολότερα από την πορεία της και ελέγχεται πιο αποτελεσματικά.

Αν αυτό δε δώσει τη λύση που αναζητάτε, τότε δοκιμάστε να ξεκινήστε την πορεία σας προς τον διάδρομο, αρχίζοντας τον βηματισμό σας 8 με 12 εκατοστά πιο πίσω. Σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστείτε να κάνετε μεγαλύτερα βήματα για να φτάσετε στο σημείο απελευθέρωσης της μπάλας, και θα αποκτήστε μεγαλύτερη ταχύτητα, κάνοντας την μπάλα να κινηθεί γρηγορότερα προς τον στόχο της.

Οι περισσότεροι παίκτες έχουν τη δική τους ζώνη, μέσα στην οποία νιώθουν άνετα όταν ρίχνουν την μπάλα, γι’ αυτό δεν επιθυμούν να μετακινούνται δεξιά κι αριστερά, καθώς πρέπει να κάνουν πρόσθετες ρυθμίσεις και αλλαγές στις κινήσεις τους. Η κίνηση εμπρός και πίσω, κατά την προσέγγιση στον διάδρομο, δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να μην εγκαταλείψει τη δική του ζώνη άνεσης και να αυξήσει τις πιθανότητες να πετύχει το πολυπόθητο strike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *