Οι καλύτερες τεχνικές στο μπόουλινγκ

the-best-techniques-in-bowlingΤο παν σε ένα παιχνίδι μπόουλινγκ με δέκα κορίνες είναι το σκορ. Κάθε παίκτης προσπαθεί να ρίξει όσες περισσότερες κορίνες μπορεί, με τις λιγότερες δυνατές ρίψεις. Μπορεί στη θεωρία να φαίνεται απλό κάτι τέτοιο, αλλά στην πράξη η δυσκολία είναι πολύ μεγάλη. Το στοιχείο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την επίτευξη ενός υψηλού σκορ στο μπόουλινκ, είναι η τεχνική.

Κάποιες τεχνικές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν κάθε παίκτη είναι οι εξής:

  • Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το κράτημα της μπάλας μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τρόπο παιξίματος και την απόδοση του παίκτη. Στο κράτημα πρέπει να συμμετέχουν και τα δύο χέρια και τα δάκτυλα που θα είναι μέσα στις τρύπες πρέπει να είναι οπωσδήποτε αλύγιστα.
  • Η στάση του σώματος πρέπει να είναι τέτοια, ώστε τα χέρια του παίκτη που κρατά τη μπάλα να σχηματίζουν ορθή γωνία με το σώμα. Επίσης, οι ώμοι και το κεφάλι πρέπει να βρίσκονται σε ίσια θέση. Γενικά, το σώμα του παίκτη πρέπει να είναι σε στάση έντασης.
  • Μία άλλη χρήσιμη τεχνική είναι η οπτικοποίηση της ρίψης της μπάλας από τον παίκτη. Βοηθάει πολύ, σύμφωνα με ειδικούς, η διανοητική προετοιμασία, ώστε ο παίκτης να είναι πλήρως συγκεντρωμένος και αποφασισμένος ως προς τη θέση όπου θα αφήσει την μπάλα και τα βήματα που θα κάνει, για να τη ρίξει σε αυτή τη θέση.
  • Η ισορροπία είναι κομβική στο κομμάτι της ρίψης της μπάλας, διότι από αυτήν εξαρτάται η δύναμη με την οποία η μπάλα θα συγκρουστεί με τις κορίνες. Τη στιγμή της ρίψης της μπάλας, η ενέργεια του παίκτη πρέπει να συγκεντρωθεί είτε στο δεξί είτε στο αριστερό πόδι.
  • Πολλοί παίκτες υψηλού επιπέδου προτιμούν να ρίχνουν με περιστροφή σε πλάγια θέση από το κέντρο της μπάλας. Χρησιμοποιούν δηλαδή τον οριζόντιο και τον κάθετο άξονα της μπάλας.
  • Τέλος, μετά τη ρίψη, ο παίκτης πρέπει να λυγίσει το χέρι πάνω και κάτω, ώστε να διατηρηθεί ακέραια η τροχιά της και να φτάσει στον στόχο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *