Πρωτόκολλο Συμπεριφοράς Παικτών Μπόουλινγκ

player-conduct-protocol-bowlingΣτο μπόουλινγκ δεν υπάρχουν επίσημοι κανόνες συμπεριφοράς για τους παίκτες, υπάρχει όμως ένα άγραφο και άτυπο πρωτόκολλο το οποίο θα πρέπει να ακολουθούμε, αν θέλουμε να διατηρούμε ένα καλό κλίμα στον χώρο του μπόουλινγκ και σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κρατηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο πρωτόκολλο, επιτρέποντας σε σας αλλά και τους συναθλητές σας να απολαύσουν την εμπειρία τους στους διαδρόμους.

  • Μη στέκεστε μπροστά στον διάδρομο ή έστω στο υπερυψωμένο πάτωμα κοντά στους άλλους παίκτες, αν δεν είναι η σειρά σας. Αυτό προκαλεί άγχος σε αυτόν που είναι η σειρά του και δεν είναι ευγενικό. Περιμένετε υπομονετικά μέχρι ο προηγούμενος παίκτης να τελειώσει τη βολή του εντελώς, προτού πατήσετε το πόδι σας στο ξύλο.
  • Μη χρησιμοποιείτε μπάλες που δε σας ανήκουν. Όπως και με όλα τα πράγματα που δεν ανήκουν σε εμάς και πρέπει να ζητήσουμε άδεια για να τα χρησιμοποιήσουμε, έτσι ισχύει και για τις μπάλες του μπόουλινγκ. Επειδή ο μηχανισμός επιστροφής έφερε μια μπάλα δίπλα μας δεν σημαίνει ότι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε τη βολή μας με αυτήν.
  • Μη φωνάζετε και μην προκαλείτε έντονη οχλαγωγία στους διαδρόμους. Ακόμη και αν η παρέα σας δεν έχει πρόβλημα με αυτό, είναι ασέβεια προς τους υπόλοιπους που προσπαθούν να συγκεντρωθούν στη βολή τους σε διπλανούς διαδρόμους.
  • Σεβαστείτε πλήρως τους συναθλητές σας και μείνετε μακριά από μειωτικά σχόλια ή προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Το μπόουλινγκ είναι άθλημα και οι παίκτες του θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ευγενή άμιλλα.
  • Μην πετάξετε πολλές μπάλες στον διάδρομο σε μια βολή, αφού οι κανόνες του παιχνιδιού δεν έχουν καθιερωθεί για να σας περιορίζουν αλλά για να μεγιστοποιούν τη διασκέδασή σας. Είναι ανώριμο να φέρεστε κατ’ αυτό τον τρόπο στους διαδρόμους και επιπλέον μπορεί να προκαλέσετε προβλήματα στους μηχανισμούς ανάκτησης και επανατοποθέτησης.
  • Τέλος, σεβαστείτε τον χώρο του μπόουλινγκ, μην πετάτε τις μπάλες από ψηλά, μη χτυπάτε τους μηχανισμούς, και μην προκαλείτε φθορά στα επιμέρους στοιχεία από τον εκνευρισμό σας. Το μπόουλινγκ είναι απλώς ένα παιχνίδι. Διασκεδάστε το!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *