Πώς να κερδίσετε ένα παιχνίδι στο ten pin bowling

how-to-win-a-gameΘέλετε να σκοράρετε πολλά στράικ στη σειρά ή να πετυχαίνετε στράικ σαν επαγγελματίας; Ασφαλώς είναι μέσα στις φυσικές ικανότητες των περισσότερων ανθρώπων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε τη σωστή θέση εκκίνησής σας, να αναπτύξετε μια βασική σταθερή και επαναλαμβανόμενη ταλάντευση και να κάνετε αρκετή προπόνηση! Εάν είστε σε σχετικά καλή φυσική κατάσταση και σε λογικά πλαίσια καλός στις επαναλαμβανόμενες κινήσεις, τότε μπορεί και να μην απαιτείται πολύ πρακτική εξάσκηση. Προσέξτε, όμως, γιατί το μπόουλινγκ μπορεί να γίνει πολύ εθιστικό!

Προσδιορίστε αν θα πρέπει να αγοράσετε τη δική σας μπάλα

  • Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν με την μπάλα και τα παπούτσια που παρέχονται στην αίθουσα μπόουλινγκ, καθώς αυτή είναι και η φθηνότερη επιλογή. Συνήθως υπάρχουν πολλές μπάλες για να διαλέξετε, που παρέχονται δωρεάν στον χώρο όπου παίζετε μπόουλινγκ, ενώ τα παπούτσια μπορεί να νοικιαστούν σε μια λογική τιμή, η οποία μπορεί να καλύπτει ολόκληρη την περίοδο που θα παίζετε.
  • Η άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε τη δική σας μπάλα που να είναι ειδικά προσαρμοσμένη για το χέρι σας και την κίνησή σας. Ένας επαγγελματίας είναι σε θέση να σας συμβουλεύσει για την καλύτερη επιλογή μπάλας, το κατάλληλο βάρος για το επίπεδό και φυσικά τον προϋπολογισμό σας.

Καθορίστε την απόσταση μεταξύ αρχικής θέσης και της γραμμής του φάουλ

  • Σταθείτε με την πλάτη σας στις κορίνες και με τις φτέρνες σας στη γραμμή του φάουλ. Κάντε 4,5 κανονικά βήματα προς τα πίσω και σημειώστε τη θέση σας. Αν διαπιστώσετε ότι είστε πολύ μακριά προσαρμόστε τα βήματά σας ανάλογα.

Ρίξτε αρκετές βολές για να δείτε πού καταλήγει η μπάλα

Ρίξτε φυσικά κρατώντας τους ώμους σας παράλληλα με τη γραμμή του φάουλ και κινήστε το χέρι σας προς τα εμπρός όσο το δυνατόν πιο ίσια. Το χέρι σας θα πρέπει να επεκταθεί σαν να πρόκειται να χαιρετήσετε κάποιον.

Βρείτε τη σωστή ταχύτητα

Το να ρίχνετε την μπάλα με όλη σας τη δύναμη μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα στην αρχή, αλλά δεν είναι απαραίτητα ο πιο ακριβής τρόπος για να ρίξετε. Θα πρέπει να ρίχνετε την μπάλα με τόση δύναμη, όση απαιτείται ώστε να ρίξετε με ακρίβεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *