Πώς να κρατήσετε σωστά την μπάλα του μπόουλινγκ

keep-the-bowling-ballΕάν είστε αρχάριος που ζητά να βελτιώσει τις επιδόσεις του στο μπόουλινγκ, τότε χρειάζεστε εξάσκηση, υπομονή και μερικές συμβουλές για το κράτημα της μπάλας. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες και σύντομα θα εκπλαγείτε από τις νέες σας δυνατότητες:

Χαράξτε και ακολουθήστε τη δική σας πορεία προς τον διάδρομο

Ανακαλύψτε την πορεία που σας ταιριάζει και φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αρχικά, δοκιμάστε διαφορετικές πορείες και καταλήξτε σε αυτήν που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και πιο ελεγχόμενες ρίψεις. Ξεκινώντας με το δεξί πόδι στη μέση του διαδρόμου, μπορείτε να ελέγξετε αποτελεσματικότερα την πρόσφυση της μπάλας. Μην ανοίγετε πολύ τα πόδια σας, ώστε να διατηρείτε πιο εύκολα την πορεία προς τις κορίνες.

Αποφασίστε τη θέση εκκίνησης

Αποφασίστε το σημείο εκκίνησης της πορείας σας προς τον διάδρομο, ανάλογα με τα βήματα που κάνετε πριν αφήσετε την μπάλα. Αν θέλετε να σημαδέψετε προς κάποιο συγκεκριμένο σημείο, ακολουθήστε το βέλος ή, ακόμα καλύτερα, τις κουκκίδες που βρίσκονται πριν από τα βέλη.

Κάνετε τη σωστή ταλάντωση

Συνήθως οι προπονητές μπόουλινγκ συνιστούν στους παίκτες να κάνουν τέσσερα βήματα πριν απελευθερώσουν την μπάλα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε το πρώτο βήμα πατώντας στο δεξί πόδι (αν είστε δεξιόχειρας), ωθώντας την μπάλα μακριά από το σώμα σας. Στο δεύτερο βήμα η μπάλα πρέπει να βρίσκεται σε θέση παράλληλη προς τον αστράγαλό σας και να αρχίστε να λυγίζετε τα γόνατα. Στο τρίτο βήμα η μπάλα πρέπει να βρίσκεται πίσω από το σώμα σας, κάνοντας την κατάλληλη ταλάντωση. Στο τελευταίο βήμα η μπάλα έρχεται μπροστά και απελευθερώνεται με ελεγχόμενες κινήσεις.

Διατηρήστε τον βραχίονά σας σε ευθεία θέση κατά τη διάρκεια της ταλάντωσης

Αν ο βραχίονάς σας φύγει πολύ πίσω από το σώμα σας, τότε θα δημιουργήστε μια λανθασμένη γωνία κατά την απελευθέρωση της μπάλας, γι’ αυτό πρέπει να κρατήστε τον βραχίονα σε ευθεία γραμμή, είτε λυγίζοντας τη μέση σας, είτε ανοίγοντας τους ώμους. Να θυμάστε ότι αρχικά θέλετε η μπάλα να ακολουθήσει ευθεία πορεία, ώστε να αποτραπεί η έξοδός της από τον διάδρομο.