Πώς το Μπόουλινγκ Ωφελεί τις Λειτουργίες του Εγκεφάλου

Το μπόουλινγκ σίγουρα αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες μορφές διασκέδασης στον δυτικό κόσμο. Χαλαρώνει και ταυτόχρονα προσφέρει στιγμές γεμάτες αδρεναλίνη, ιδανικό άθλημα για μια βραδιά έξω με φίλους. Πόσα στοιχήματα δεν έχουν μπει για το επόμενο strike, με έπαθλο τα ποτά της παρέας; Όμως, εκτός από τα ψυχαγωγικά οφέλη του μπόουλινγκ, πλέον αξίζει να bowlingαναφερθούν και τα πλεονεκτήματα που σχετίζονται με τις εγκεφαλικές λειτουργίες.
Ύστερα από έρευνες, αποδείχθηκε ότι οι ηλικιωμένοι που ασχολούνταν με δραστηριότητες όπως το μπόουλινγκ για δύο ώρες περίπου σε καθημερινή βάση, εν τέλει βελτίωσαν τις νοητικές τους λειτουργίες σε σημαντικό βαθμό. Επομένως, ασθένειες όπως το Alzheimer και η άνοια μπορούν να καταπολεμηθούν με έναν άκρως ευχάριστο τρόπο. Αντί να εστιάζει κανείς στην προσθήκη επιπλέον φαρμακευτικής αγωγής, είναι πολύ ελπιδοφόρο να συγκεντρώνεται η προσπάθεια στη δραστηριοποίηση του σώματος προς όφελος του νου. Εξάλλου, από την αρχαιότητα οι Έλληνες είχαν ανακαλύψει την αρμονία μεταξύ του σώματος και του πνεύματος.
Πέρα από την άσκηση του σώματος, όμως, το μπόουλινγκ δραστηριοποιεί τον εγκέφαλο και δίνει κίνητρο για την όξυνση των νοητικών λειτουργιών. Οι ηλικιωμένοι μπορούν ακόμη και να προλάβουν τα συμπτώματα εν τη γενέσει τους, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο το προσδόκιμο ζωής και φυσικά την ποιότητα της καθημερινότητάς τους. Την ίδια στιγμή, παρόμοια οφέλη προσφέρουν δραστηριότητες όπως η ενασχόληση με την κηπουρική, το ψάρεμα, τα σταυρόλεξα και τα παζλ.
Με τις συνεχιζόμενες έρευνες να επιβεβαιώνουν όσα έχουν ήδη αποδειχθεί σε σχέση με τα οφέλη στις λειτουργίες του εγκεφάλου, το μπόουλινγκ αξίζει να προστεθεί στις αγαπημένες δραστηριότητες του καθενός. Σε κάθε ηλικία, για κάθε φύλο και σχεδόν για κάθε περίσταση, το μπόουλινγκ προσφέρει συγκινήσεις και ωθεί το νου να ξεπεράσει τα όριά του.
Φροντίζοντας να μην επαναπαύεται το σώμα αλλά ούτε και το πνεύμα, ο καθένας μπορεί να ωφεληθεί από την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής κάνοντας κάτι που πραγματικά του αρέσει!